8.8.2011

Piharakennusta

Tontin käyttämättömät kohdat voi suunnitella kauniisti tai hyödyllisesti. Vapaana kasvava nurmi ja kasvit tuovat aidon luonnon pihapiiriin, mutta pihan voi halutessaan myös suunnitella tarkemmin.

Pihalle voi rakentaa omien tarpeiden mukaan grillin, huvimajan, leikkimökin tai vaikka pienen vesialueen. Pihalle voi suunnitella myös terassin olohuoneen jatkeeksi, varastorakennuksen tai autotallin auton tai liiterin polttopuiden suojaksi.

Pihalle uusia elementtejä


Piharakentaminen Helsingissä on haastavampaa kuin muualla Suomessa. Mutta jos löytyy omaa pihaa pääkaupunkiseudullakin voi antaa mielikuvituksen laukata miettiä sitten realistisesti mitä voikaan oikeasti toteuttaa. Rakentaminen voi olla mielenkiintoinen projekti mietittäessä elementtejä pihamaalle. Suunnittelun tulee aloittaa jo talvella ja toteuttaa projekti keväällä-kesällä. Suunnitteluvaiheessa tulee miettiä mitä oikeasti tarvitsee ja samalla voi muistella mistä on aina unelmoinut.

Pihaelementit tulee rakentaa kunnolla, jotta niitä ei tarvitse heti huoltaa. Tällöin elementtien käyttö on myös turvallista. Esimerkiksi lastenmökin ei tule hajota tai olla vaarallinen. Vesialuetta, kuten pientä suihkulähdettä tai matalaa uima-allasta, tulee kuitenkin puhdistaa säännöllisesti tuulen tuomista kappaleista. Lisää ideoita piharakentamisesta ja leikkimökeistä löytyy myös netistä.

Suunnittelun ja toteutuksen lisäksi viimeistely parantaa turvallisuutta. Seinästä törröttävät naulat ovat vaarallisia ja eivät niin kauniitakaan. Myös pinnan viimeistely antaa työlle kauniin silauksen, oli sitten kyse maalauksesta tai vaikkapa laatoittamisesta. Pintakäsittely myös pidentää rakennuselementtien kestoa. Pinnan värissä on monia vaihtoehtoja ja oikean värin valitsemisessa voikin miettiä kauankin aikaa. Maalipinnan voi aina helposti maalata uudestaan vanhan maalin päälle, mutta laattojen uusiminen on jo suurempi prosessi. Hyvin suunniteltu onkin puoliksi tehty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti