18.7.2011

Remontin aloituksen haastavuus

Remontin aloittaminen viivästyy itselläni usein siihen, että aloittaminen voi olla työlästä. Hyvä suunnittelu ja aikatauluttaminen auttavat kuitenkin kätevästi alkuun, sillä muutoin remontille tuskin koskaan löytyisi tarpeeksi sopivaa aikaa. Nopea ja pieni remontti tuntuu helpolta viedä läpi, eikä vaadi niin suuria ponnistuksia kuin iso remppa. Kun pitää lopputuloksen mielessä saa isommankin remontin kuitenkin rullattua läpi.

Omien suunnitelmien läpikäyminen on tärkeää, jotta remontin voi aikatauluttaa. Kuinka paljon olen paikalla, onko matkoja tiedossa tai joitakin suurempia muutoksia remontin vaatimana aikana. Lisäaikaa kannattaa varata myös reilusti remontin loppumisen jälkeen, sillä remontin kesto voi venyä esim. tavaran saannin, lomien tai inhimillisten erheiden takia. 

Kustannusarvio kuuluu luonnollisesti remonttiin. Suunnitellessa tulee arvioida paljonko työ ja tarvikkeet maksavat. Hintoja kannattaa kysellä useammilta alan yrityksiltä. Jos kyse on isommasta remontista, kuten esim. keittiöremontista, kannattaa muistaa, että kiinteät kalusteet pysyvät ja ovat koko ajan katseen alla. kannattaa siksi panostaa kalusteisiin, jotta voi olla tyytyväinen niihin eikä tarvitse olla tyytymätön tehtyyn kompromissiin. Kustannusarvioon on hyvä antaa liikkumavaraa, sillä esim. työn määrään saattaa tulla muutoksia ja katsoa että remontin hinta on oman maksukyvyn ulottuvissa.

Remonttia ja sen kustannuksia suunnitellessa tulee myös priorisoida, eli minkä asioiden kunnostaminen on tarpeellisinta. Budjetin varoissa voi sitten laajentaa remonttia ja kunnostaa suurempia kokonaisuuksia. Jos remontti ei ole kovin kiireellinen voi halutessaan rauhassa kerätä varoja, jotta voi remontoida suuremman kokonaisuuden.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti