9.8.2011

Säästä lämmityksessä

Lämmityskuluja voi laskea eri tavoin. Esimerkiksi maalämpö säästää reilusti yli puolella lämmityskuluja. Lämpöpumppu on hyvä ratkaisu, sillä lämpöpumppu yhdistettynä vesikiertoiseen lattialämmitys- ja lämmön talteenottojärjestelmään vähentävät erittäin tehokkaasti lämmityskustannuksia.

Lattialämmitys edullisesti ja ennen kaikkea ekologisesti



Ekologisia lämmitystapoja on monia, joten miksi pitäytyä öljy- tai sähkölämmityksessä? Öljylämmitys ja sähkölämmitys ovat toki tuttuja ja turvallisia vaihtoehtoja, joihin tietää luottaa. Nämä lämmitystavat eivät ole kuitenkaan pidemmän päälle niinkään turvallisia luonnolle, vaan kuluttavat sen uusiutumattomia tai erittäin hitaasti uusiutuvia varoja.

Omilla valinnoilla voi vaikuttaa niin lämmitysmuotoon kuin energian lähteeseenkin. Esimerkiksi oman sähköyhtiön voi vaihtaa ekosähköön, jolloin kaikki kuluttamasi sähkö tulee uusiutuvista energianlähteistä, kuten vesivoimasta, aurinkoenergiasta tai maalämmöstä. Tällöin tiedät ettei kotona palava lamppusi kuluta maapallon öljyvarastoja.

Lattialämmityksen edut


Lämmitysjärjestelmän voi myös vaihtaa vesikiertoiseen lattialämmitykseen. Vaihtaminen on yksinkertaista erityisesti öljylämmitteisiin vesikiertopattereihin, joihin maalämpöjärjestelmän voi vaihtaa suoraan öljypolttimon tilalle. Sähköpattereihin maalämpöjärjestelmä vaatii kuitenkin lisäksi vesikiertojärjestelmän asennuksen.

Vesikiertoinen lattialämmitys on energiatehokkaampi kuin seinäpatterit, sillä lattialämmityksessä lämmityskiertoveden lämpötila voi olla noin puolet seinäpattereita alhaisempi saman huonelämpötilan saamiseksi. Lattialämmityksessä lämpö lisäksi jakautuu tasaisesti kaikkialle lattioilla.

Lattialämmitys voidaan asentaa erilaisiin lattiarakenteisiin. Lämpöeristeen päälle laitetaan kiskot ja putket ja sen jälkeen verkko. Sähköputket voidaan sijoittaa lattiaan seinän vierustoille tai lämpöeristeen uriin. Suunnitteluvaiheessa huomioidaan eri lattiarakenteiden vaikutukset putkien asentamiseen.

Tutustu tarkemmin eri lämmitysvaihtoehtoihin ja erityisesti siihen kuinka energiatehokkaita ne ovat ja mistä luonnonlähteistä energia saadaan. Voit saada paljon uutta tietoa ja tuut yllättymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti