8.8.2011

Rakentamisen perusteet

Kesällä piha-askareiden sekä rakennusten pienkorjausten tullessa ajankohtaiseksi, on syytä kerrata muutama perusasia rakennusprojektien läpiviemiseksi.

Auringon myötä kuoriutuu esiin myös kasoittain tee-se-itse-miehiä, joille ohjekirjat ja neuvot ovat kuin tuulen suhinaa korvissa. Siksi muutama perusseikka, mitä kannattaa noudattaa askareissa.


1. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty

Suunnittele toteutus työvaiheittain; kuinka paljon mikäkin työvaihe vie aikaa, mitä työkaluja tässä vaiheessa tarvitaan ja mitä erikoishuomioita työvaihe vaatii. Esim. maalatessa ulkotiloissa varmista ettei roskia pääse maalattaville pinnoille. Tuulinen ilma onki huono maalaukselle, sillä pienet pölyhiukkaset ja neulaset ynm. tarttuvat herkästi kosteaan maalauspintaan. Tällöin esim. halli on hyvä paikka maalata - roskaton mutta hyvin ilmastoitu paikka.


2. Laadukkaat työkalut takaavat (useimmiten) hyvän lopputuloksen

Hanki sopivat työkalut projektien onnistuneeseen läpivientiin. Kun lopputuloksella ei ole väliä, turvaudu halpoihin työkaluihin, mutta muista katsoa takuuaika. Kiinalaiset valmistajat tarjoavat vaihtelevaa takuuaikaa tuotteilleen. Jos teet käyttöesineitä tai julkisesti esillä olevia kalusteita, kuten kirjahyllyjä yms., panosta työkalujen laatuun.

Esim. pintakäsittelyssä kannattaa ostaa pensselit, joista ei irtoa jouhia lakan sekaan. Kuinka tuttuja onkaan ne irtokarvat maalipinnassa? Jälkeenpäin irtokarvoja ja muita roskia ei saa poistettua maalista.

3. Älä kiirehdi

Saumojen liimaukset ja pintakäsittelyt tulee tehdä huolella, sillä epäsuorat ja kumpuilevat linjat pistävät silmään ja antavat mielikuvan sekundasta. Vatupassia saa myös käyttää suoria linjoja haettaessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti