11.8.2011

Keittiöremontti mielessä

Silmiin pistää jo pienet kulumat pintamateriaaleissa ja remontti tuntuu kutkuttavalta. Pientä korjausta on kiva suunnitella, mutta toteutuksen iso urakka ei kiehdo yhtä paljon. Jospa joku tekisi sen puolestani -eli hyvä remonttifirma.

Jokapäiväisessä käytössä keittiötä ei voi paeta. Keittiöremontin jälkeen ilahduttaa se varmasti silmää ja ennen kaikkea tuntuu hygieenisemmältä.

Remontoidako itse vai ottaa remonttifirma


Remontin aloittamisessa tökkii huoneiston raivaaminen, tavaroiden järjestely ja huonekalujen suojaaminen. Laiskuudesta ja viitseliäisyydestähän remontin suunnittelu ja aloittaminen voi olla hyvinkin kiinni. Tietysti remontin realisoimiseen vaikuttavat kustannukset ja ajoitus.

Kun pitää mielen lopputuloksessa pieni vaivannäkö kannattaa. Ja jos käyttää remonttimiehiä niin ei edes tarvitse vaivautua itse tekemään remonttia.

Itse remontoimiseen houkuttaa tietysti sen edullisuus kun ei tarvitse maksaa työpanoksesta. Itse tehdessään voi myös kontrolloida lopputulosta koko ajan.
 
Remonttiyhtiön käyttämisen etuna on ehdottomasti asiantuntijuus; yhtiöllä on tietoa ja taitoja remontoimiseen. Remonttiyhtiöt osaavat tiedon ja kokemuksensa perusteella suunnitella remontin sekä tarvittavat resurssit, kuten kustannukset ja keston.

Resurssien suunnittelun ja remonttiyhtiöiden konsultoinnin jälkeen on jo aika vahva tuntuma mitä ollaan tekemässä. Keittiökalusteita uusittaessa kalusteisiin perehtyminen vie oman aikansa.

Katalogit mahdollistavat suunnittelun omalta kotisohvalta ja internet myös. Keittiöhuonekaluja kannattaa joka tapauksessa tutkiskella livenä liikkeissä, jotta kokonaiskuva hahmottuu. Esimerkiksi vetolaatikoiden suuruudet ja ovien sulkemismekanismit hahmottuvat vasta niitä käsitellessä. Käytännön asiat paljastuvatkin vasta silloin kun pääse koskettamaan materiaalipintaa ja saa tuntumaa kalusteisiin. Myös värit näyttäytyvät paremmin kalusteliikkeissä.