10.8.2011

Rakennusalalle yrittäjäksi

Yrittäjyys on kuin elämäntapa ja innostuksessa työ imaisee mukaansa. Työ voi myös innostaa ja temmata mukaansa niin että yrittäjän vapaa-aika jää vähiin. Myös vastuu omasta yrityksestä painaa päälle.

Rakennusalan yrittämisen haasteita ja hyviä puolia tulee miettiä tarkkaan omaa yritystä perustettaessa. Näyttääkö liiketoiminnalla olevan kysyntää ja onko itsellä resursseja ja aikaa oman yrityksen hoitamiseen.

Rakennusalan suhdanteet

Rakennusala elää välillä kukoistuskauttaan ja kärsii laman aikana. Lamat 90-luvulla ja muutama vuosi sitten laittoivat yrityksiä kumoon. Lamasta selviytyminenkin on kuitenkin mahdollista. Omaa strategiaansa kannattaa miettiä ja mahdollisuuksien mukaan rakentaa yrityksen pääomaa hyvinä aikoina huonojen aikojen varalle. Laman aikana sinnikkyys ja usko liiketoimintaan voikin kantaa laman ylitse, eikä lama välttämättä tarkoita yrityksen kumoutumista.

Kysyntä määrää rakennustarvetta ja taloudellisesti hyvinä aikoina voi tulla suuria projekteja, kuten esimerkiksi suurien hallien rakentamista. Myös vuoden sykleissä on muutoksia, sillä kevät, kesä ja syksy ovat aktiivista rakentamisaikaa kun talvella elellään enemmän hiljaiseloa. Rakentamisessa pyörii isoja summia rahaa ja kaiken kaikkiaan yrittäjälle rakennusala on joka tapauksessa riskialtista liiketoimintaa.

Tiedon hankintaa

Yrittämiseen on sidoksissa vuorokauden ympäri ja vastuu koko yrityksellä on yrittäjällä. Asioita on paljon hoidettavana, kuten kirjanpito, lailliset asiat, maksut, työntekijöiden maksut ynm. Yrittäjän saa onneksi apua ja hänen pitääkin etsiä tietoa yrittämisestä, jotta homma pysyy hanskassa. Myös yrittäjien ammattiliitot antavat neuvoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti