12.6.2012

Vapaat toimitilat yritykselle

Kun perustat yrityksen, muutat toimistotiloista toiseen tai kun laajennatte toimintaanne, ensimmäisenä mieleen tulee kysymys, mistä löytyisi sopivat vapaat toimitilat yrityksemme käyttöön. Harvalle yritykselle on ajankohtaista ostaa omia tiloja, joten vuokraaminen on varmasti oikea ratkaisu.

Helpoiten pääset kärryille oman toimialueenne vapaista toimitiloista googlettelemalla läpi toimitiloja vuokraavia yrityksiä. Hyviä esimerkkejä tällaisista ovat mm. Ovenia, SRV, NCC, Avantion ja Sponda, jotka kaikki vuokraavat ja välittävät tiloja yritysten käyttöön.

Useimmat näistä yrityksistä tarjoavat myös laaja-alaisia yritysten tukipalveluita aina hankitapalveluista ja kiinteistötekniikan hoitamisesta kiinteistöjen etävalvontaan ja elinkaaripalveluihin. Näitä palveluita eivät välttämättä vuokraavat yritykset tarvitse, vaan ne on pääasiallisesti suunnattu vuokraisännän eli kiinteistön omistajan käyttöön. Esimerkiksi lämpökamerakuvauksilla ja oikeanlaisella energiankäytön hallinnalla kiinteistön ikää ja tuottavuutta voidaan merkittävästi parantaa - karsimatta turvallisuudesta ja laadusta.

Mikäli yrityksesi on vailla toimivia tiloja, kannattaa siis pohtia tilan vuokraamista kiinteistöyritykseltä.


Lähde: http://www.ovenia.fi/vapaat-toimitilat/fi_FI/vapaat-toimitilat-lista/

Mikäli tarpeenasi on suurempi kiinteistökauppa on mahdollista valita myös jokin suuremmista monikansallisista kiinteistökonsultointiin keskittyneistä yrityksistä. Suomessa toimii esimerkiksi Jones Lang LaSalle:n haarakonttori. Heidän tarjoomaansa voi tutustua täällä: http://kohteet.joneslanglasalle.fi/.