31.10.2011

Työmaan kuljetuskalusto

Isot työkoneet puhisevat työmaalla. Mutta ei vain kaupungin työmailla, vaan esimerkiksi maansiirtokoneita ja vaihtolavoja tarvitaan myös jos aiot rakentaa oman talon.

Tätä raskasta kalustoa saa onneksi vuokrattua tarpeen mukaan kuljetusalan liikkeistä, joten omaa kuorma-autoa ei tietty tarvitse ostaa, jos ei sille ole muuta tehtävää rakennusurakan jälkeen kuin kuskata penkkariporukoita.


Tavarakuljetukset työmaalla


Kuorma-autolla ja sen vaihtolavoilla onnistuu maa-aineksen kuljettaminen pois rakennuskohteesta sekä esimerkiksi hiekan, kivien ja pihaistutusten kuljettaminen kohteeseen. Lavalle mahtuvat myös rakennustarvikkeet kohteeseen sekä ylijäävät roskat menemään rakennusjätteeseen. Tarvittaessa nostureita saa myös vuokrattua, joten omaa raskaan kaluston kaliiberia ei tarvitse olla.

Jotkut kuljetusalan liikkeet myös huoltavat raskasta kalustoa. Pääkaupunkiseudulla raskaan kaluston huolto ja korjaus onnistuu Kulko Group Oy:llä. Huollon lisäksi liikkeessä myös pestään kalustoa. Kuorma-autot ja lavat keräävätkin likaa kenttätyössä, joten niitä kannattaa pestä tai pesetyttää myös toisinaan. Pesupaikkoja voi myös vuokrata itse tarpeen mukaan, silloin voit pestä kuorma-auton liikkeen välineillä ilman että sinun pitää itse ostaa pesuvälineitä.

Isoista työkoneista nosturi tulee välttämättömäksi kattoremonttia tehdessä. Kattoremontti ei onnistuisi ilman nosturia. Sillä saa kätevästi nostettua tavaroita sekä työskenneltyä ilmasta käsin. Katon rakentamisessa tai remontoinnissa kannattaa käyttää alan työmiehiä jos omaa päätä huimaa, sillä tikkaitten varassa ei pitäisi roikkua yksinään katolla. Jos itseä ei huimaa ja kyseessä on parin kattotiilen vaihto voi sen toki tehdä, mutta mielellään kun muita on paikalla sekä virittää kestävä turvaköysi kaiken varalta.