10.10.2011

Rakennusmateriaali huoneistoremonttiin

Huoneistoremontti edessä, oikein kunnonlainen. Tästä asunto ei pienellä viilauksella selviä, vaan remontoitavana on mm. lattialistat, keittiöremontti, johon sisältyy keittiökalusteiden uusiminen ja lopuksi seinien maalaustyö.

Lattialistoja varten tarvitaan uutta puutavaraa. Puutavara löytyy pienen etsimisen jälkeen puutavaraliikkeistä. Kivasti kaiverretut listat tuovat kivan arvokkaan tunnelman huoneeseen.

Asunnon tunnelman valitseminen


Huoneistoremontilla voidaan muuttaa koko asunnon tunnelmaa. Keittiöremontissa uusien kiinteiden keittiökalusteiden myötä voidaan korostaa asunnon modernia tai klassista ulkonäköä. Pienillä yksityiskohdilla, kuten esimerkiksi juuri listoilla, pystyy täydentämään tunnelmaa tai lisäämään muuten moderniin tai neutraaliin asuntoon pienen klassisen ja vanhanajan tunnelmaa henkivän vivahteen.

Välillä vaikeimmalta tuntuu valintojen tekeminen suunnitellessa remonttia. Huoneistoremontti on iso remontti, jossa on hyviä uusia kiinteät kalusteet. Keittiökalusteet näyttävät liikkeissä hyviltä, mutta mikä niistä oikeasti sopii sitten asiakkaan asuntoon. Kuinka suuri tila on, minkälaiset värit ja materiaalit asuntoon on muuten valittua ja minkälainen valaistus siellä on. Keittiökaappeja kun ei voi viedä näytille kotia ja mallata kalusteita uunista alkaen.

Usein kuulee jonkun tutun putkimiehen tehneen putkien asennustyön. Jos tällaista ei löydy omasta tuttavapiiristä kannattaa kysellä kuitenkin vinkkejä tuttavilta ja tutustua huolella alan liikkeisiin. Huoneistoremontissa onkin paljon osa-alueita, joita ei voi itse tehdä, vaikka haluaisikin. Esimerkiksi ilmalämpöpumppu tulee jättää ammattilaiselle.

Elämää remontin jälkeen


Remontin jälkeen voi nauttia oman vanhan, mutta kuin uuden asunnon uutuuttaan kiiltävistä ja puhtaista pinnoista. Samalla on sopiva aika tarkastella vanhoja kalusteita; sopiiko ruokapöytä vielä keittiöön vai tarvitseeko se on päivitystä. Ehkäpä terassi kaipaa samalla uudistusta ja jostain löytyy uudet täydelliset remontoituun asuntoon sopivat terassikalusteet. Sisustamista voi jatkaa kalusteista aina lattiamattoihin ja taide-esineisiin asti.