8.5.2012

Rakennustavaroiden roudaus autolla

Rakentamista ja remonttia on kiva suunnitella hirsipölkkyineen ja lautoineen. Rakennustavaroiden roudaus on kuitenkin jo työ itsessään. Kovin pitkää tai pulleaa ei henkilöautoon tai edes minibussiin mahdu (Volkswagen!). Rakennusyhtiö vastaa tavaroiden kuljettamisesta käyttäessäsi rakennuspalvelua. Jos itse lähdet rakentamaan niin ota roudausasiat huomioon suunnitellessasi aikataulua ja auttajia, kuten myös budjettia miettiessäsi.

Rekka-auto on turvallisin, niin pelti ei kolise


Niiden tavaroiden kuljettamisessa, joihin henkilöauto ei riitä, auttavat kuljetusyhtiöt. Isoilla rekka-autoilla saa tavarat kuin tavarat logistisesti paikalleen. Jos on isompi remontti tai rakennus kyseessä ei tavaramäärää saisi koskaan itse omalla autolla rakennustyömaalle. Pieneen autoon kun ei mahdu tavaraa ja autopeltikorjaamo kutsuu siinä vaiheessa kun raskaat rakennusmateriaalit tai työkalut putoavat auton pellille. Autolla ei ole sitten kovin edustavaa ajella kun etupelti näyttää perunamaalta.

Rekka-autoihin saa tavarat hyvin lastattua ja ne vetävät tilavuudeltaan laudat jo ainakin leikkimökkiin. Jos teet itse omaa pienempää rakennusprojektia, eikä sinulla ole niin suurta määrää rakennustarvikkeita kuljetettavana voit haluta lainata tai vuokrata pakettiautoa tai rekka-autoa. Autovuokraamot vuokraavat kyllä pakettiautoja, mutta tarkasta vielä ovatko he kuinka tarkkoja pakettiauton puhtaudesta vai huolehtivatko auton puhdistuksen itse. Ei olisi nimittäin kiva yllätys joutua maksamaan pakettiautoon jääneistä mullista tai jopa naarmuistakin.

Jos oma autosi naarmuuntuu tai jopa pahemmin vääntyy tarvikkeiden pakkauksessa ja purkamisessa voit aina käyttää sitä korikorjaamossa. Korikorjaamo oikoo pienetkin virheet ja voit samalla kysäistä saatko kokonaisvaltaista palvelua ja maalautettua pienet naarmut piiloon.