8.4.2012

Kevät on huollon ja korjauksen aikaa


Kevät on aikaa kun kulkupelit ja kalustot otetaan taas käyttöön. Raskas kalusto, kuten kaivinkoneet, on hyvä huollattaa siinä missä vaikkapa polkupyöränkin voi tsekkauttaa, jotta se on varmassa menokunnossa. Varmimman ja ammattimaisimman huollon tekee konepaja, jossa ammattilaiset katsovat ja kokeilevat laitteiden kunnon. 

Kauhakorjaukset ynm. jäävät helposti tekemättä jos laitetta ei käytetä vaan se seisoo paikallaan. Aktiivikäytössä olevan laitteen tulee luonnollisesti korjattua samantien, varsinkin, jos vika on niin ilmeinen, ettei laitetta pysty käyttämään vian vuoksi. Konepajoilla on laajat tilat yleensä pienemmissä tai suuremmissa halleissa, joten suuremmankin raskaan kaluston huolto onnistuu yleensä.

Kevät on hyvää aikaa tarkistaa myös mitkä muut asiat tarvitsevat tsekkausta tai korjaustakin. Vuosihuolto on tarpeen myös autolle, veneille ja jopa pölynimuriroboteille. Myös pihamaa kaipaa myllerrystä ja kasvit huolellista vilaisua.

Talonmiespalvelut auttavat talohommissa


Kevät on hyvää aikaa myös inventaarioille kuten se on suursiivouksellekin. Kotisiivous houkuttelee auringon paljastaessa pölyt ikkunoista ja lattialta. Kevät on kiireistä aikaa myös talonmiehille. Talonmiespalvelut pitävät huolen talon kunnosta ja toiminnasta. Tarvittaessa ne huolehtivat lumien pudotuksesta ja tilaavat huoltomiehet korjaustarpeisiin. Tarpeen mukaan talonmiespalveluilta voi kysyä myös josko ne tekevät talon pientä pintaremonttia, kuten maalauksia. Suurempaan remppaan tarvitaan jo remonttipalveluja.