23.4.2012

Kesä ja mittaava rakennusstressi

Rakennusprojektit on jo aika aloittaa! Lumet ovat sulaneet ja sää alkaa olla öisinkin plussan yläpuolella. Projektin koosta riippuen stressiä pukkaa. Jos kyseessä on pienempi remontointi tai vaikka muu asunnon laitto, kuten märkätilojen saumojen uudistaminen, eli silikonisaumaus, ei siihen onneksi koko kesää mene.

Kääntöpuoli on, että kun projekti on pienemmän puoleinen, tulee ajateltua, että pienen remontin ehtii myöhemminkin, ja projekti kalvaa takaraivossa ja huono omatunto voi seurata lötköistä kesäpäivistä kallioilla.

 Kiirettä kesällä, talvirakentaminen ehkä edullisempaa


Isompi rakennusprojekti vie puolestaan koko kesän, keväästä syksyyn ja vaikka talveenkin. Tällöin tuttua on tiukka rupeama, ei laiskottelua vaan hihat heilumaan. Kesä kun on rakentamisen kulta-aikaa ja työmaita näkyy kulman takana ovat materiaalitoimitukset ja työmiehet kiireellisiä. Eioota voi tulla vastaan ja rakentamisprojekti venyy loppupäästä ainakin, ellei jo heti kättelyssä.

Rakennusmiehet voivat olla kyllä innoissaan rakentamisen jatkumisesta talveenkin, sillä talvella ei heille kovin paljon ole töitä tarjolla. Käytä kuitenkin talvirakentamisen taitavia työmiehiä, jotta mitään yllättävää, kuten hometta, paljastu myöhemmässä vaiheessa kun kaiken pitäisi olla kauniisti valmista. Huolellisuutta vaaditaan myös talonrakennusmittaamisessa ja kartoituksessa. Oikeanlaiset mittausvälineet ja ammattimittaaja varmistaa oikeat linjat talolle. Mittauspalvelu takaa huolella tehdyt mittaukset rakennustyömaalla.

Rakentamisen pitäisi onnistua nykyajan tekniikalla siten myös talviaikaan osaavien työmiesten ja mittaajien avulla. Tämä lieventää kesäajan rakennusstressiä, jolloin jää aikaa löhöilyynkin.