19.4.2012

Korjauta työkoneet ja pese kevääksi

Kevät on rakentamisen ja pesemisen aikaa. Rakennusmaat heräävät eloon kun rakennusprojektit alkavat. Lisäksi työkoneet kaipaavat pesua. Kevätaurinko on terävä heijastuessaan hangista ja se valaisee kaikki maalipintojen halkeamat ja kuratahrat.

Pesu ei työkoneiden käyttöön vaikuta, mutta tekee ainakin työpäivistä pirteämpiä. Kuorma-auton kuljettajienkin on kivempi ajella kiiltävällä autolla kuin tien päältä roiskuneessa kurassa muhivalla autolla. Kuorma-auton pesu on hyvä investointi myös jos ajelet kuormiksella kartsalla.

Pesemisen lisäksi kevät on sopivaa aikaa huollattaa työvälineet. Työkonekorjaamo huoltaa ja korjaa vioittuneet osat ja vaihtaa kuluneet uusiin. Työkoneiden korjaamoihin mahtuu suuremmatkin kalustot, sillä korjaamot ovat yleensä tilavia, tai toimivat suurissa halleissa, jotta kuorma-autot ja kaivinkoneetkin saadaan huollettua ja korjattua myös sateessa ja talvipakkasilla. Suurissa halleissa on tilaa myös korjausvälineille. Kovin lämmintä halleissa ei ole kuitenkaan talvipakkasilla, mutta näppylähanskat kädessä korjauksia on hyvä tehdä,  ja niillä saa paremmin otteen jakoavaimestakin.

Oman tai talonyhtiön pihamaan uudistus

Myös talon pihamaa on aika kunnostaa keväisin. Joka kevät käy sama ajatus pääkopassa, josko istuttaisi pihamaalle vielä lisää kukkia tai marjapensaita. Kaupungeissa isännöitsijä huolehtii puolestaan talonyhtiön kunnosta. Isännöitsijä kutsuu myös huoltomiehiä korjaamaan patterit, putkistojen tukokset ynm. Kiinteistöhallinto Kurkihirsi tarjoaa mm. isännöitsijän palveluita. talonyhtiöissä kukkien istuttamisesta tulee keskustella talonyhtiön kokouksessa, sillä muiden kerrostalon asukkaiden mielipidettä on hyvä kysyä, tai ainakin niiden talonyhtiön kokouksessa paikalla olevien.