19.12.2011

Peltikaton maalaus

kattojen remontointi
Peltikatto on maamme suosituin kattotyyppi. Se on kestävä ja sitä saa muokattua pitkälti oman mielen mukaiseksi. Peltikatto on myös kevyt materiaaliltaan. Peltikatetta saa eri väreissä ja erilaisilla materiaaleilla. Peltikattoja valmistetaan teräspelleistä, jotka sinkitetään ja maalataan tai pinnoitetaan, sekä ruostumattomasta teräksestä, kuparista ja alumiinista. 

Uusi peltikatto tai kattoremontti kustantaa pari tuhatta euroa. Katon neliömäärä, katteen malli ja väri tarvikkeineen vaikuttavat hintaan. Rakentaessa tai rempatessa tarjousta kannattaa pyytää parilta remontoijalta. Halvimmissa tarjouksissa kannattaa tutustua katteen laatuun (eihän se ole kakkoslaatua?) ja rakennusfirman luotettavuuteen. 

Peltikaton maalaus


peltikaton remontointiPeltikatto voidaan maalata myöhemmin uudestaan ja vaihtaa samalla myös katon väriä. Uuden peltikaton kannattaa antaa hapettua vuoden päivät ennen maalaamista. Maalaus tulee tehdä lämpimällä ja kuivalla kelillä ja huolellisesti puhdistetulle kattopinnalle. Paras maalausaika on toukokuun puolivälistä heinäkuun loppuun saakka ja otollisin maalaussää on pilvipouta, jolloin maali kuivuu hyvin, muttei liian vauhdilla. Katon tulee pestä huolella ja sen voi pestä ennen maalausta esim. peltikattopesuaineilla, jotka eivät vioita katon sinkitystä. 

Maalin tulee olla sopiva peltikatolle, sillä vääränlainen maali voi alkaa hilseilemään. Peltikatto kestää hyvinkin sata vuotta. Tänä aikana se ehditään maalata useamman kerran. Pari maalikerrosta menee päällekkäin, mutta maalikerroksesta tulee liian paksu suunnilleen jo neljännellä kerralla, jolloin olisi hyvä jo poistaa vanhat maalit alta. Katon uusiminen voi tulla silti edullisemmaksi.