11.11.2011

Kylpyhuoneen ilmeen uusiminen

Mikä voisi piristää paremmin päivittäistä kylppärissä puuhailua kuin kylpyhuoneremontti? Jos haaveilet siistimmästä ja puhtaammasta kylppäristä tai ihan jostain muunlaisesta, niin remontti kytee jo ajatuksissasi. Se voi olla vielä hamassa tulevaisuudessa, mutta silti läsnä häiritsevästi -tai kutkuttavasti.


Hienosäätöä vai suurta muutosta?


Eipä hätää, remontti voi olla vain pientä säätöä, kuten vaikkapa uuden modernin hana vaihto tai suihkun vaihto. Näillä pienillä piristyksillä luodaan jo näyttävästi uutta ilmettä kylppäriin. Myös sisustusirtaimiston vaihdoksilla ja sisustuselementtien järjestyksen vaihdoksilla saadaan erinäköinen kylpyhuone.

Todellisella kylpyhuoneremontilla vaikutetaan kiinteisiin pintoihin. Kylppäriremontin avulla päästään eroon vanhasta kellansävyisistä laatoista tai vanhasta kylpyammeesta. Kylppäriremontilla saadaankin täysin uudet pinnat ja koko huoneen värisävyjä päästään muuttamaan lattiasta kattoon.

Varo pesukonetta


Remontissa voidaan myös vaihtaa kiinteätä kalustusta toimivammaksi, kuten rakentaa suihkukaappi mikäli suihkuverhon alta on roiskunut vettä pesutiloihin. Suihkukaappi on erityisen hyvä ahtaassa kylpyhuoneessa, jossa koko lattia kastuu suihkun jälkeen tai jossa pesukone sijaitsee suihkun vieressä.

Pesukoneeseen ei saisi missään tapauksessa päästä vettä mistään suunnalta, ei myöskään kulkea lattialta sen alta. Pesukoneen elektroniset osat eivät kestä yhtään vettä ja saumakohdista kosteutta pääsee yllättävästi koneeseen. Mikäli kylpyhuone on erittäin pieni ja pesukone on vesipisteiden välittömässä läheisyydessä kannattaa kone suojata veden kulutuksen ajaksi esim. pyyhkeellä tai jollakin muulla vielä tiiviimmällä suojalla. Näin pääset nauttimaan puhtaista pyyhkeistä vielä kauan aikaa ilman turhaa pesukoneromua.

Kylpyhuoneremontin jälkeen

Remontin pölyjen putsauksen jälkeen on aika maksimoida kylpyhuonenautinto. Jos olet tehnyt perusteellisen kylpyhuoneremontin ja talossa on uudet kylpyhuonekalusteet on se uusi alku uuden kylpyhuoneen aikakaudelle. Uudet kiiltävät WC kalusteet heijastavat hymysi aamuisin ja peilikuva hymyilee. Jos ei ihan näin, niin uusi raikas kylppäri kutsuu joka tapauksessa hienoja pyyhkeitä ja kaappien sisältöjen siivoamista ja vanhojen pullojen ja purnukoiden loppuun käyttämistä.