20.5.2013

Ulkomaalaisia vaikutteita rakentamisessa ja sisustamisessa

Edellistä postausta laajentaaksemme esittelemme nyt inspiraatiota ulkomaalisesta rakennustyylistä. Ehkä kuvia katseltuasi innostutkin valitsemaan suunnitteilla olevaan taloosi ranskalais- tai espanjalaistyyliset koristellut rautakaideparvekkeet. Siellä kelpaa seistä ja laulella ruusu suussa serenadia kasvimaalla olevalle emännälle.



Jos näissä parvekkeissa on romanttisuutta liikaa, haluatko rakentaa mieluummin amerikkalaisvivahteisen talon? Kattoja monessa talossa ja pylväitä, ei selkeää suorakaidetta, kuten perinteisissä suomalaisissa taloissa. 


Jos rakennat ihan supisuomalaiseen perinteiseen tyyliin, voit kuitenkin käyttää esimerkiksi parvekkeiden sijaan koristeellisia listoja tai vaikkapa huomion kiinnittävää statement ovea. Pidä kuitenkin selkeää linjaa suunnittelussa ja ota vain harvoja yksityiskohtia, jotta ikkunasi ei edusta etelävaltioiden tyyliä, parvekkeet Espanjaa ja seinät Suomea. Inspiroitumisesi ei tarvitse näkyä edes kovin suuresti. Voit antaa sen näkyä vain esimerkiksi syvän sinisessä ulko-ovessa ja valkoisissa seinissä, joiden värimaailma viittaa Kreikkaan.

Sisustuksen sulatusuuni


Perinteikäs amerikkalainen on raskas; paljon tummaa raskasta puuta, tumman ruskeaa huonekaluissa ja tekstiileissä. Jotta talosi ei näyttäisi vanhanaikaiselta, vaalea ja moderni sisustus tekee kivan kontrastin amerikkalaistyyliseen rakennukseesi. Toki Amerikassakin sisustetaan myös modernisti ja käytetään paljon valkoista, eikä vain raskasta tummaa ilmettä. Valkoinen tuo myös aina valoa, eikä siihen kyllästy niin nopeasti.

Perinteistä amerikkalaista tummaa raskasta ja arvokasta sisustusta.


Valkoisella saat modernimman ja ilmavamman ilmeen taloosi.