7.3.2011

Tee-se-itse-miehen rakennusprojektit

Omistusasunnossa asuvalla omakoti- tai rivitaloasujalla on hyvin paljon enemmän vastuullaan toimenpiteitä kiinteistön kunnossapidosta kuin vuokrasuhteessa elävällä.

Monissa työtehtävissä osataan jo nykyään kääntyä ammattilaisten apuun, esimerkiksi lumityöt ulkoistetaan usein ammattilaiselle sekä isommat remontit, esimerkkinä kattoremontti.

Korjattavaa silti riittää

Silti omakotitaloissa ja rivitaloissa riittää kunnostettavaa myös työtehtävät ulkoistaneellekin henkilölle. Pieniä remonttihommia ei kannata tilata ammattilaiselta, ellei ole valmis maksamaan palvelusta verrattaen kovaa hintaa; korjausmies joutuu aina laskuttamaan vähintään puolen tunnin työstä + matkakulut vaikka korjaus itsessään veisi vain viisi minuuttia.

Esimerkkinä listojen korjaaminen tai ikkunoiden tiivistäminen on sen verran helppoa puuhaa, ettei näihin tarvita korjausmiehen apua. Tarvittavat työkalut ja tarvikkeet saa myös rautakaupasta.

Työtila ulkona

Tee-se-itse-miehellä ei välttämättä ole tarvittavaa työtilaa isompiin projekteihin, esimerkiksi uuden työpöydän rakentaminen vaatii jo verrattaen hyvin tilaa, tällöin telttatyyppinen, iso sääsuoja on loistava työtila ulkotiloihin.

Iso teltta vaatii tilaa, ja siksi kannattaa katsoa minkä kokoinen teltta kannattaa hankkia. Tukeva rakenne ja kestävä kangas/muovipinta, mikä pitää hyvin vettä, on ensiarvoisen tärkeää rakennusprojektien suojaamiseen.

Aurinkoisena työpäivänä ei turhia sääsuojia tarvita, kunhan rakennusprojektit suojaa sääolosuhteilta työn lopuksi.

Työkalut kuntoon

Ilman kunnon työkaluja, ei rakennus- ja korjausprojekteista tule mitään. Perustyökaluina jokaisesta taloudesta tulisi löytyä vasara, mittanauha, saha, porakone sekä erilaisia pihtejä ja leikkureita. Kaikki listan ulkopuoliset työkalut ovat aina bonusta.

Työkaluja hankkiessa on tärkeä muistaa, ettei köyhällä ole varaa ostaa halpaa - työkoneet kannattaa valita aina takuun perusteella, halvan kiinalaisen koneenkin voi saada esim. 25 vuoden takuulla.

Tällöin hajonneen porakoneen pystyy vaihtamaan aina uuteen vanhan rikkouduttua. Heikkolaatuisten työkalujen hankkimista ei kuitenkaan voi pitää kovin kestävällä pohjalla olevana, eettisenä toimintana. Tällöin myös kannattaa harkita vuokratyökoneita.

Usein kaupungissa on vähintään yksi työkoneita vuokraava yritys. Jos yrityuksen kautta ei työkaluja saa lainaan, kannattaa kysellä aiheesta naapureilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti